Echt iets voor Merel, deze 'Susan Bijls'

3 april 2018

Wat kiezen medewerkers van Villa Augustus als hun favoriete artikel uit onze markt? Nou, Merel Vigelius maak je altijd blij met nóg een tasje van ontwerpster Susan Bijl. 

Merel werkt afwisselend in de bediening in het restaurant en als verkoopster in de markt. Nieuwe Susan Bijl-tassen ziet ze hierdoor als een van de eersten bij Villa Augustus binnenkomen: ‘Er zijn net weer een paar vrolijke kleurtjes aan het assortiment toegevoegd. Niet goed voor me, haha, want ik heb al twee, of nee drie van deze tassen thuis. Twee kleine handtassen en de grote schoudertas. 

‘Ze zijn ook té leuk. Toen ik ze voor het eerst in de markt zag, wist ik het meteen: ooo, dat is iets voor mij. Ze zijn best duur, maar dan ook van sterk materiaal gemaakt en heel apart. Als je er iemand mee ziet lopen, weet je meteen: da’s een tas van Susan Bijl. Met altijd die herkenbare match van twee knalkleuren. Geel vind ik superleuk, al heb ik ook vaak genoeg zin in paars, groen en roze. Mijn kleren pas ik er niet op aan. Juist wel leuk als het allemaal een beetje met elkaar botst. Nee, jongens en mannen heb ik nog niet met een Susan Bijl-tas gezien. Dat zou wel grappig zijn. De tassen zijn er ook in blauwe tinten, zodat het op zich gemakkelijk zou kunnen. Waarom niet?

‘Ik kom af en toe in Rotterdam ook in de winkel van Susan Bijl zelf om er naar de collectie te kijken. Ze heeft er lang niet alles hangen, maar het is een heel leuk zaakje. In september begin ik aan een modeopleiding die sterk is gericht op zelfmaken, dus ik kom er ook om inspiratie op te doen.’

Susan Bijl-tassen zijn er in de markt van Villa Augustus in een paar uitvoeringen. Schoudertassen: klein € 13,90, medium € 16,90, groot € 18,90. Losse straps: € 12,90. Tote bags: € 23,90 en € 28,90.


  


  • 'Ze zijn ook té leuk'

    'Ze zijn ook té leuk'