Tot en met 10 augustus kun je in Villa Augustus deze gerechten buiten onze vaste kaart om bestellen: pizza met radicchio, gorgonzola en walnoten, gebakken tongschar met dragonboter en citroen, minestrone van zomergroenten met parmezaanse kaas, en mosselen met venkel en verveine uit de tuin.

Lees meer
Leidinggevend kok Walter bij de houtoven. Hij stelde de wisselende gerechten van deze week samen.

Leidinggevend kok Walter bij de houtoven. Hij stelde de wisselende gerechten van deze week samen.

De posset is stokoud Brits culinair erfgoed, maar afgezien van een aantal goed ingewijde koks en kookboekenschrijvers zullen niet veel Nederlandse restaurantgasten dit nagerecht bij die naam kennen. In Villa Augustus heeft leidinggevend kok Thomas van Gent het deze zomer op de menukaart.

Lees meer

Doordat er doorlopend andere gewassen in worden geteeld en geoogst, verandert de moestuin van Villa Augustus jaarlijks meerdere keren van aanblik. In opeenvolgende verhalen vertelt onze tuinploeg welke groenten en kruiden je er in de vier seizoenen zoal in kunt aantreffen. Ditmaal vertelt tuinvrouw Karlijn wat de maanden augustus en september gaan brengen.

Lees meer
Karlijn in de kas

Karlijn in de kas

Nieuw op de kaart van Villa Augustus: Farmhouse Saison, een cider van de mannen van Elegast uit het Utrechtse Langbroek. In dit verhaal meer over dit drankje dat in Nederland nu een eigen plek tussen de populaire natuurwijnen en speciaalbieren verovert.

Lees meer

In augustus en september eet je in Villa Augustus van de nieuwe zomerkaart, die is samengesteld door leidinggevend kok Thomas. Dit is alvast zijn favoriete gerecht daarop: geroosterd buikspek met boontjes en snijbiet uit de tuin in een dressing van tomaat en knoflook.

Lees meer